İş hayatında başarılı olmanın birkaç kuralı .

1992
İş hayatında başarılı olmanın birkaç kuralı
İş hayatında başarılı olmanın birkaç kuralı

İş hayatında başarılı olmanın birkaç kuralı ;


Her sabah belki isteyerek belkide istemeyerek rahat yatağımızdan kalkıp belki çok sevdiğimiz belkide gitmek için kendimizi mecbur hissettiğimiz işimizde nasıl başarılı olabiliriz ?

Bunun için birkaç önemli noktanın olduğumuzu hepimiz biliyoruz.Birçok ünlü yazarın da yazmış olduğu sayfalarca kitaplardan da bu bilgileri önerileri almamız mümkün.

Ancak bunca yıl iş tecrübelerime dayanarak kısaca önemli gördüğüm birkaç öneriden bahsedeceğim.

Öncelikle çalıştığımız işimiz inandığımız , severek yaptığımız bir meslek olmalı.İstemediğimiz bir iş türünü genellikle ücretinden dolayı zorunlu olarak kabul ederiz.

Çalışma hayatımızda psikolojik olarak bizi rahatsız edecek duygu,düşünce ve davranışların olduğu ortamlardan uzak olmalıyız.Bu ortamlara örnek olarak , kıskançlık , dedikodu.yalan haberler,yersiz şikayetler vb verebiliriz.Bu tarz ortamlar iş gücünü,yaratıcılığımızı ve kendimizi işe verme durumumuzu olumsuz etkileyecektir.

Çalışma odamız veya masamızın konumu çok önemlidir.Eğer istemediğimiz bir tarzda ve konumdaki bir oda veya masada çalışıyorsak bu durumu en kısa zamanda düzeltmemiz gerekiyor.Yeterli derecede aydınlatılamayan ofisler , nemli kasvetli ortamlar , kötü kokuların olduğu ofisler , kötü manzaralı veya manzarası olmayan çalışma ortmları bizi olumsuz olarak etkileyecektir.Bu olumsuzluklar içerisinde proje geliştirme , kampanya üretme , iş değerlendirme , analizler , rapor okuma ihtimalimiz olmayacaktır.

İş yaşamımızda “kıskançlık” duygusundan uzak olmalıyız.Çalışma arkadaşlarımızın veya rakiplerimizin iyi yönlerini görmeli ve bunları örnek model olarak almalıyız.

Üst birimlerden gelen görev ve uyarıları ardı etmemeliyiz.Eksiksiz ve kusursuz bir şekilde bize verilen konumun gerektirdiği işleri en kısa sürede ve dikkatlice yapmalıyız.
İşverenin bize vermiş olduğu , belirlediği iş konumumuza göre ihtiyacımız olan yeterlilik eğitimlerimizi almalıyız,işimiz ile ilgili eksik gördüğümüz yönlerimizi geliştirmeliyiz.

İşverene karşı verilen işin olumlu ve olumsuz yönlerini kısa ve anlaşılır bir şekilde rapor oluşturmalıyız.Raporlar bir işletme yetkilisi-işveren için çok önemli bir konudur.Hatta birçok elemandan beklenti altında düzenli ve açıklayıcı raporlamadır.

Çalıştığımız kurum veya kuruluşa bağlı , güvenilir,çalışkan olmalıyız.Önümüze çıkan ,karşılaştığımız zorlukları aşmak için kolaylaştırıcı yöntemler geliştirmeliyiz.Bize yöneltilen olumlu veya olumsuz tüm eleştirilere açık olmalıyız.

Sokratesin Atina’daki dostlarına söylediği gibi “Bildiğim bir şey varsa o da bir şey bilmediğimdir”felsefesiyle sürekli öğrenmeye açık olmalıyız.

Reklam